Kako napraviti test na alergiju na boju za kosu prije bojenja Kako napraviti test na alergiju na boju za kosu prije bojenja

Test Osjetljivosti na Boje za Kosu u 4 Koraka - Garnier

Pročitajte vodič u 4 jednostavna koraka za test osjetljivosti na boju za kosu prilikom bojenja kod kuće. Otkrijte alergije na boju prije početka bojenja.

Što je test upozorenja na alergiju na boju za kosu? Napravite to s lakoćom uz upute u četiri koraka

Je li zaista potrebno napraviti *test upozorenja na alergiju na boju za kosu* svaki put kada odlučite promijeniti boju kose? Da, da i opet da. Lako je odmahnuti rukom ako zamišljate sebe kao crvenokosu (po tko zna koji put), ali ovo je jedan korak u postupku bojenja koji nikada ne treba preskakati. Čak i ako godinama bojite kosu, i dalje postoji mogućnost alergijske reakcije na boju za kosu – čak i ako ste ranije upotrebljavali tu istu boju za kosu. Alergijske reakcije su rijetke, ali mogu biti ozbiljne – test upozorenja na alergiju pomaže u otkrivanju potencijalnih reakcija na vrijeme. Srećom, vrlo je brz i lako ga je napraviti. Ovo su naše *upute za test upozorenja na alergiju na boju za kosu*:

Kratak pregled

Nanesite malu količinu boje na kožu
Pričekajte 48 sati
Provjerite ima li reakcija. Ako ih nema, pristupite bojenju
Nastavite s bojenjem kose ako je test negativan

Savjet 1) Za provjeru osjetljivosti na boju za kosu prvo je nanesite iza uha

Ako nosite naušnice, skinite ih prije nego što počnete. Stavite malo kreme za bojenje na vatu. Vatom natapkajte malu količinu iza uha na površinu kože veličine novčića (dovoljno je 1 – 2 cm²). Ostavite da se potpuno osuši. Zatim je ponovo nanesite na isti način, još dva ili tri puta, vodeći računa da se osuši između svakog nanošenja. Tada boju možete pažljivo zatvoriti i čuvati do stvarnog nanošenja – za 48 sati. Ne brinite: i tada će biti upotrebljiva.

Savjet 2) Za provjeru alergijske reakcije ostavite boju da djeluje 48 sati

Pa, koliko je potrebno ostaviti ovaj *test upozorenja na alergiju na boju za kosu* na svojoj koži? Potrebna su dva dana da biste dobili rezultate testa osjetljivosti na boju za kosu. Zašto 48 sati? Kako biste otkrili potencijalnu alergiju na boju za kosu, potrebno je dati vremena imunološkom sistemu da odgovori. Većina alergijskih reakcija javlja se u roku od 48 sati nakon izlaganja kože, otuda i 48-satni interval za *test upozorenja na alergiju na boju za kosu*. 24 sata nije dovoljno vremena za isključivanje reakcije, zato budite sigurni da ste ostavili da djeluje onoliko koliko je naznačeno. Dok radite test, pazite da ne operete, ne pokrijete ili ne dodirnete područje nanošenja boje.

Savjet 3) Kako biste isključili alergijsku reakciju, potražite sljedeće znakove

Nakon 48 sati gotovi su rezultati *testa upozorenja na alergiju na boju za kosu*. Ako primijetite svrbež, crvenilo ili oteklinu na mjestu nanošenja, doživjeli ste neuobičajenu reakciju. Ako se to dogodi, nemojte nanositi proizvod na kosu.

Savjet 4) Nastavite s bojenjem kose

Ako niste primijetili ništa neobično na mjestu testiranja na koži, onda možete bojiti kosu. Vratite se bočici s bojom, promiješajte je i nanesite prema uputama, a zatim se usredotočite na postizanje savršene boje. Zapamtite: ako tijekom postupka bojenja osjetite neku od navedenih reakcija iz savjeta broj tri, odmah je isperite. Glavni savjet: dobit ćete najintenzivniju, živopisnu boju s pomoću boje na bazi ulja poput Olie. Ili, ako je vašoj kosi potreban oporavak, potražite hranjivu boju Garnier Color Naturals. Uživajte u svježoj, novoj boji! Samo ne zaboravite odvojiti vrijeme za test upozorenja na alergiju prije sljedećeg bojenja kose.