Obojena kosa: koja je najbolja rutina za održavanje ljepote da bi kosa izgledala sjajno? Obojena kosa: koja je najbolja rutina za održavanje ljepote da bi kosa izgledala sjajno?

Obojena kosa: koja je najbolja rutina za održavanje ljepote da bi kosa izgledala sjajno?

Obojenoj kosi potrebna je pomoć da ostane sjajna. Evo nekoliko stvari koje možete uključiti u ritual njege kose kako bi bila sjajna, prelijepa i zdravog izgleda.

Obojena kosa: koja je najbolja rutina za održavanje ljepote da bi kosa izgledala sjajno?

Iako je bojenje kose odličan način da promijenite izgled i izrazite se, važno je zapamtiti da je *obojenoj kosi* potrebna dodatna njega da bi izgledala izvrsno. Najbolji način da vaša kosa izgleda sjajno i zdravo jest redovita *rutina njege kose* posebno osmišljena za obojenu kosu. Pročitajte nekoliko vrhunskih savjeta!

Koja je boja za kosu najbolja za vas?

Prvi korak u postupku jest uvjeriti se da ste odabrali odgovarajuću boju za kosu. U današnje je vrijeme dostupna široka ponuda, uključujući mnoge boje koje upotrebljavaju prirodne sastojke, poput avokada ili suncokretovog ulja, koji često daju dodatne koristi! Koristite nježnu formulu bez amonijaka, kao što je Garnier Olia, prva boja za kosu na bazi ulja, jer sastojci biljnog porijekla poput suncokretovog ulja u kombinaciji sa složenom formulom pružaju dodatnu hranjivost kosi dok je bojite, što joj daje zaglađeniji i zdraviji izgled. Za prekrivanje sijedih i postizanje zdravog izgleda uzmite formulu obogaćenu uljem, kao što je Garnier Color Naturals. Da biste zadržali sjaj kod boja za kosu poput snažne crvene višnje ili bakrene, odnosno kestenjaste nijanse, koristite formulu poput boje Color Sensation, koja pruža kosi njegu uz intenzivne boje.

Kako pripremiti kosu za bojenje?

Vjerovali ili ne, njega obojene kose počinje i prije bojenja! Zapravo je najbolje izbjegavati pranje kose dan prije bojenja. Na taj će način kosa ostati bogata prirodnim uljima koja štite svaku dlaku, čime postižete bolje pokrivanje sijedih i završni sjaj. Kada nanesete svoju sjajnu novu boju, pokušajte ne prati kosu sljedeća 2 dana – imajte na umu da kosi zapravo nije potrebno svakodnevno pranje jer se ona može savršeno brinuti o sebi nekoliko dana! Ova mala pauza učinit će vašu boju postojanom sve do vrhova, a čak i najbogatije boje poput tamnocrvene ili bordo izgledaju jednako raskošno kao i kada ste obojili kosu. Ako osjetite potrebu za dobrim pranjem, uvijek možete isprobati šampon za suho pranje – sjajan je za upijanje masnoće i davanje volumena.

Kako prati kosu nakon bojenja?

Da biste se uvjerili da će vaša *novoobojena kosa* zadržati sjaj, odlučite se za šampon koji sadrži sastojke poput pšeničnih klica ili ružinog ulja koji mogu pomoći u zaštiti kose i spriječiti oksidaciju te održati vašu boju živopisnom još dugo. Također možete pokušati oprati kosu hladnom ili mlakom vodom, umjesto vrućom, što kosi pomaže zadržati prirodnu masnoću. I važno je upotrebljavati balzam posebno osmišljen za obojenu kosu, po mogućnosti onaj s učinkom protiv crvenog odsjaja.

Što još treba učiniti tijekom njege obojene kose?

Obojena kosa izloženija je riziku od dehidracije nego neobojena pa je važno da joj osigurate hranjivost. Odličan način da se to postigne jest upotreba maske za kosu jednom tjedno. Također možete pokušati utrljati ulje za kosu sve do krajeva kako bi izgledala baršunasto meko i kako biste spriječili lomljenje. Također, dobra je ideja nositi kapu tijekom plivanja u bazenu, jer kemikalije ponekad mogu utjecati na boju kose. I na kraju, ako provodite mnogo vremena na suncu, nanesite UV sprej za zaštitu.

Ako slijedite ove jednostavne savjete za obojenu kosu*, iznenadit ćete se koliko dugo traje boja prije posezanja za priborom za bojenje kod kuće!