Kako obojiti kosu kod kuće: Otkrijte naše upute i vodič korak po korak Kako obojiti kosu kod kuće: Otkrijte naše upute i vodič korak po korak

Kako obojiti kosu kod kuće: Otkrijte naše upute i vodič korak po korak

Bojenje kose kod kuće lakše je nego ikad, no morate naučiti pravu metodu kako biste postigli profesionalne rezultate. Evo detaljnog vodiča koji će vam pomoći da to učinite.

Kako obojiti kosu kod kuće: Otkrijte naše upute i vodič korak po korak

*Bojenje kose kod kuće* nikada nije bilo lakše. Bilo da ste početnik ili stručnjak za bojenje kose, evo nekoliko savjeta za lako postizanje profesionalnih rezultata.

Kratak pregled

prvi korak: Izaberite odgovarajuću boju
drugi korak: Pripremite pribor
treći korak: Bojite od korijena prema vrhovima
četvrti korak: Održavajte boju

Prvi korak: Izaberite odgovarajuću boju

Pri odabiru idealne nijanse uzmite u obzir nijanse kože (hladne ili tople) i boju očiju. Hladne boje, poput pepeljastih i platinasto plavih, naglašavaju prirodno hladan izgled s plavim ili ružičastim tonom. Bakrene ili zlatne nijanse obično upotpunjuju zlatne i breskvaste nijanse kod toplog tona. Držite se blagih preparata za *bojenje kod kuće* i uvjerite se da ste odabrali onaj koji odgovara onome što pokušavate postići svojom bojom. Ako želite jaku, smjelu boju, uzmite boju Olia. Za pružanje hranjivosti kosi tijekom bojenja upotrijebite boje Garnier Color Naturals. Za boje koje ne blijede isprobajte liniju *Color Sensation*, koja je posebno osmišljena za dugotrajnu boju.

Drugi korak: Pripremite pribor

Za uspješno bojenje pripremite sav potreban pribor prije nego što počnete: rukavice, kist za nanošenje, češalj, prozirni balzam za usne koji se nanosi na rub čela gdje počinje kosa, staru odjeću i ručnik za brisanje mrlja. Za optimalne rezultate izbjegavajte pranje kose dan prije *bojenja*.

Treći korak: bojite od korijena prema vrhovima

Korijenu je potrebno najviše vremena pa počnite od vrha glave i nanosite boju kroz kosu četkom. Kosu podijelite na četiri do šest dijelova kako biste je potpuno prekrili. S pomoću dva ogledala moći ćete jasno vidjeti stražnji dio glave. Obavezno slijedite upute za predloženo vrijeme nanošenja i nosite kapu za tuširanje kako biste spriječili kapanje. Zatim isperite proizvod dok voda ne postane čista i nanesite regenerator za zaštitu boje.

Četvrti korak: Održavajte svoju boju

Prije nego što se odlučite za izrazito crnu ili odvažnu platinastu, razmislite o trudu koji je potreban za održavanje boje iz snova. Stručnjaci preporučuju da ostanete unutar jedne ili dvije nijanse od vaše osnovne boje. Kako bi vaša boja izgledala svježe, učinite preparate za zaštitu boje važnim dijelom svakodnevne rutine njege kose.

Zašto je potrebno pratiti sve ove korake?

*Bojenje kose kod kuće* postalo je lakše nego ikad, zahvaljujući pojavi kvalitetne boje za kosu koja se lako koristi. Ali profesionalni rezultati i dalje zahtijevaju profesionalne metode. Zato slijedite navedene savjete i postignite profesionalne rezultate svaki put kada nanesete *boju za kosu kod kuće*!