Maskom za Lice s Aktivnim Ugljenom Protiv Nečistoća i Sebuma - Garnier

Saznajte kako upotreba maske za lice s aktivnim ugljenom može pomoći u uklanjanju viška sebuma i nečistoća i pružiti iznimno čistu i osvježenu kožu.

Zašto je maska za lice s aktivnim ugljenom odličan način za uklanjanje sebuma i nečistoća?

Ugljen je vrlo rasprostranjen sastojak koji se stoljećima upotrebljava širom svijeta, od drvenog ugljena, preko pribora za crtanje do filtriranja vode. Ali po čemu se ovaj sastojak razlikuje od drugih i kako se može upotrijebiti za njegu kože?

Što čini ugljen tako djelotvornim?

Odgovor se može pronaći u njegovoj kemijskoj strukturi. Aktivni ugljen rezultat je nekemijskog procesa u kojem se ugljen zagrijava na vrlo visokoj temperaturi. To daje ovoj supstanciji još veću poroznost, što znači da mala količina aktivnog ugljena može ukloniti značajnu količinu masnoća i nečistoća.

Kako ugljen djeluje na kožu?

Možda se pitate kakve to veze ima s njegom lica? Može li sastojak koji se redovito upotrebljava u bolnicama za uklanjanje toksina iz sustava imati isti učinak na koži? Jednom riječju, da! Osnovna ideja koja se krije iza ovoga jest da ugljen koji se na ovaj način obrađuje djeluje poput magneta koji privlači i upija prljavštinu i masnoće. Dakle, umjesto da samo ispere ove nečistoće, on ih zapravo upije. Neželjene tvari postaju dio ugljena koji se sam ispire.

Kako upotrebljavati ugljen u svakodnevnoj njezi

Dragocjena upijajuća svojstva ugljena sve se više prepoznaju posljednjih godina te je on sada sastavni dio mnogobrojnih kozmetičkih preparata. S obzirom na to da učinkovito djeluje na *uklanjanje sebuma* (masnoće koju vaša koža prirodno proizvodi), ovaj izuzetno djelotvorni sastojak može se pronaći u sredstvima za čišćenje lica, sredstvima za uklanjanje šminke, maskama za kosu i mnogim drugim preparatima. Kod *maski za lice od ugljena* aktivni ugljen može biti vrlo moćan dio formule za ujednačavanje tena. Za one s masnom kožom sklonom bubuljicama, proizvodi poput tekuće maske Garnier Pure Active Charcoal Peel-off izuzetno su učinkoviti u borbi protiv mitesera. Ako tražite proizvod s dodatnim hidratantnim svojstvima, isprobajte hidratantne papirne maske za lice od ugljena i algi ili ugljena i ekstrakta crnog čaja, u koje se ulijevaju posebni serumi za čišćenje, umirivanje i hidrataciju vaše kože za samo 15 minuta.

Ugljen se također može upotrebljavati u kombinaciji sa salicilnom kiselinom, koja otapa višak sebuma i čepove koji blokiraju pore koje mogu nastati uslijed ovog neugodnog nakupljanja. Osim toga, ugljen ima antibakterijska svojstva. Odličan višenamjenski proizvod koji sadrži i salicilnu kiselinu i ekstrakt borovnice jest Garnier Pure Active Intense 3 in 1 Charcoal Blackhead Mask/Wash/Scrub. Ovo je *maska za lice s ugljenom* koja može *ukloniti sebum*, pročistiti, ukloniti mrtve stanice kože i smanjiti sjaj, a da vaša koža ne bude isušena ili zategnuta.

Ako se borite s aknama ili samo želite koži vratiti zdrav sjaj, piling s aktivnim ugljenom ili maska koja se guli (peel off maska) mogu biti rješenje koje vaša svakodnevna njega kože iščekuje.