Miteseri, akne i prištići: koja je razlika i kako se boriti protiv njih? Miteseri, akne i prištići: koja je razlika i kako se boriti protiv njih?

Razlika Između Mitesera, Prištića i Akni i Kako ih Liječiti? - Garnier

Borite se protiv nedostataka na koži, ali niste sigurni što su i odakle potječu? Pročitajte kako biste saznali važne razlike između mitesera, prištića i akni.

Miteseri, akne i prištići: koja je razlika i kako se boriti protiv njih?

*Nedostaci na koži* mogu vam uništiti ten, pa čak i narušiti samopouzdanje. Bez obzira na to imate li samo povremeno *mitesere* ili se već duže vrijeme borite s problemima s kožom, važno je razumjeti s kakvim *prištićima* imate posla.

Koja je razlika između mitesera i drugih prištića?

Svi nedostaci na koži mijenjaju ten, ali dok neki izgledaju crveno i nadraženo, drugi su manje primjetni. *Mitesere* izazivaju *začepljene pore*. One su odmah ispod površine kože i, kao što im samo ime govori, imaju *crnu glavu*. Za razliku od drugih vrsta prištića, miteseri su otvoreni, što znači da kada zrak izađe na površinu, pore postaju crne. *Bijeli miteseri* slični su crnim miteserima, jer ih uzrokuju začepljene pore – ali u ovom slučaju u potpunosti su ispod površine kože. Do njih zrak ne može doprijeti, tako da su iste boje kao i vaša koža, ali stvaraju malu, ponekad bolnu kvrgu. *Akne* se formiraju duboko ispod površine kože. Kvrge izazvane aknama praćene su bolnim osjećajem pulsiranja i za razliku od uobičajenih *bubuljica*, one nemaju glavu. Akne se također dovode u vezu s hormonskom neravnotežom. U tom slučaju, ako ste skloni njihovom izbijanju, često ćete ih imati u vrijeme menstruacije i obično se pojavljuju na donjem dijelu lica oko brade i vilice. Nikada ih ne istiskujte jer se lako mogu inficirati. Uobičajene bubuljice nazivaju se pustule. One su tvrde, crvene i često imaju bijelu ili žutu sredinu koja samo što vas ne moli da je istisnete. Naravno, najbolje je odoljeti ovakvom iskušenju jer može dovesti do stvaranja ožiljka.

Najbolji način da se izborite s miteserima, aknama i bubuljicama

Vaše svakodnevne navike mogu imati ogroman utjecaj na vašu kožu. Upotreba nježnog sredstva za čišćenje, poput gela za čišćenje Pure Active brenda Garnier (Pure Active Cleansing Gel) ujutro i navečer pružit će dobru osnovu za njegu lica. Također biste trebali razmisliti o dodavanju tonera prilagođenog vašem tipu kože svakodnevnoj redovitoj njezi, jer će vam on pomoći ukloniti prljavštinu, masnoću i mrtve stanice na površini kože. Hidratantna krema još je jedna bitna stvar jer suha koža može dovesti do nadraženosti i pogoršati izbijanje bubuljica – isprobajte laganu hidratantnu kremu koja je prilagođena vašem tipu kože. Ona vam može osigurati dugotrajnu hidrataciju bez začepljenja pora. Na kraju, također biste trebali uvesti kremu za sunčanje kao dio redovite jutarnje njege kože. Za dodatnu njegu savjetujemo da upotrijebite masku za lice nekoliko puta tjedno kako biste održali kožu svježom i kako biste je revitalizirali. Blaga maska s glinom koja sadrži ugljen, poput Pure Active 3in1Charcoal, prirodno će izvući nečistoću i višak masnoće, pomažući spriječiti pojavu mitesera. Osim toga, možete je upotrijebiti i kao piling i kao sredstvo za umivanje! Kao rješenje za konkretniji ciljani problem, možete upotrijebiti i masku Pure Active koja se guli (Pure Active Peel-off Mask) jednom ili dva puta tjedno.

Razumijevanje vaše kože prvi je korak prema rješavanju problema mitesera, akni i bubuljica. Kada shvatite terminologiju, vrijeme je da počnete s redovitom njegom kože kojom ćete održavati svoju kožu hidratiziranom i uravnoteženom, što na kraju krajeva olakšava rješavanje problema kada se oni pojave.