Krema za zaštitu od sunca: zašto je važna čak i ako imate tamniju boju kože Krema za zaštitu od sunca: zašto je važna čak i ako imate tamniju boju kože

Krema za zaštitu od sunca: zašto je važna čak i ako imate tamniju boju kože

Neki vjeruju da vam ne treba krema za zaštitu od sunca ako imate tamniju kožu. Istina je da bi se svatko trebao zaštititi od sunca, bez obzira na nijansu kože.

Krema za zaštitu od sunca: zašto je važna čak i ako imate tamniju boju kože

Tko treba upotrebljavati *kremu za zaštitu od sunca*? Izgleda da je odgovor – *svi*. Bez obzira na to imate li blijedu kožu poput alabastera, prirodno brončani ten ili tamniju nijansu kože, neophodno je zaštititi kožu od sunca kad god izlazite van.

Ako imate tamnu kožu, pomisao da vas prirodni melanin štiti od sunca može zvučati sjajno. Istina je da ovaj pigment apsorbira UV zrake i smanjuje štetu od slobodnih radikala, čineći SPF *crne kože* i do četiri puta većim nego kod bijele kože. Ali, bez odgovarajuće zaštite, sunce se i dalje može probiti i nanijeti štetu.

Zašto je potrebno upotrebljavati kremu za zaštitu od sunca?

Ako imate tamnu kožu i ne zaštitite se, možda će vam trebati više vremena da to primijetite – ali to ne znači da niste izloženi štetnim utjecajima sunca. Kratkoročno, to može podrazumijevati opekline od sunca, koje mogu biti bolne i isušiti vam kožu. U nekom srednjoročnom razdoblju primijetit ćete znakove prijevremenog starenja. A dugoročno, učinci mogu biti ozbiljni, kao što je rak kože. Bez obzira na boju vaše kože, ovi učinci su isti. Nanošenje kreme za zaštitu od sunca omogućava vam (i vašoj djeci) preko potrebnu zaštitu.

Koje vrste proizvoda trebam upotrijebiti?

Na sreću za sve, zahvaljujući nedavnom napretku, teška i masna *krema za zaštitu od sunca* koje se možda sjećate iz djetinjstva, postala je stvar prošlosti. Prošla su vremena kada je trebalo nanositi kreme zbog kojih se koža osjeća masno. Današnje tržište nudi mnoštvo mogućnosti.

Za opću upotrebu

Za redovitu zaštitu isprobajte proizvod poput Garnierovog Ambre Solaire Sensitive Advance SPF 50 200 ml, koji ne sadrži parfeme ili umjetne boje. Hipoalergen je i koristi nemasnu, vodootpornu formulu.

A za redovitu svakodnevnu zaštitu isprobajte Garnier Ambre Solaire Super UV dnevnu zaštitu obogaćenu hijaluronskom kiselinom protiv tamnih mrlja. Njezina nevidljiva tekstura lagana je i ugodna za kožu.

Za bonus protiv starenja

Razmislite o višenamjenskom proizvodu poput kreme Ambre Solaire Sensitive Anti-Ageing Face *Sun Cream* SPF 50 (*Krema za zaštitu od sunca* za osjetljivu kožu protiv starenja sa zaštitnim faktorom SPF 50). Prekomjerno izlaganje suncu jedan je od najvećih razloga zašto se ljudi bore s preranim znakovima starenja. Sad taj problem možete riješiti čim se pojavi. Ovaj proizvod sadrži vitamin E i hijaluronsku kiselinu kako bi poboljšao hidratiziranost vaše kože. Rezultati: blistav ten sa smanjenim borama.

Sada kada znate koliko je važno zaštititi svoju kožu, sve što trebate napraviti jest odabrati proizvod i početi sa zaštitom!