Oprostite se od lomljive i oštećene kose s pomoću ovog rituala njege kose Oprostite se od lomljive i oštećene kose s pomoću ovog rituala njege kose

SOS! Pomoć za Oštećenu i Lomljivu Kosu u 6 Koraka - Garnier

Umorni ste od beživotne, lomljive i oštećene kose? Pokazat ćemo vam kako uz malo hidratacije i truda možete kosi vratiti vrhunski sjaj.

Oprostite se od lomljive i oštećene kose s pomoću ovog rituala njege kose

Kada je vaša kosa slaba, postaje krhka i sklona lomljenju te može izgledati i davati osjećaj oštećene kose. Ali dobra je vijest da se prateći nekoliko jednostavnih koraka za njegu kose možete izboriti s lomljenjem i zagladiti svoje rascvjetale vrhove. U nastavku ćemo vam prikazati ritual njege kose kako biste se oprostili od kose sklone lomljenju.

Prvi korak: Operite je

Ne odgovara svaki šampon vašem tipu kose. Počnite sa šamponom i balzamom posebno osmišljenima za oživljavanje i jačanje kose sklone lomljenju. Ako imate prirodno slabu kosu koja je postala vrlo lomljiva, odlučite se za šampon i balzam koji su prilagođeni vašim potrebama za njegu kose. Na primjer, linije kao što su Botanic Therapy RicinOil&Almond ili Botanic Therapy Honey&Beeswax mogu odgovarati potrebama kose sklone lomljenju ili oštećene kose. Zahvaljujući posebnoj formuli obogaćenoj ricinusovim i bademovim uljem, šampon Botanic Therapy RicinOil&Almond može vam pomoći u intenzivnom jačanju slabe kose sklone lomljenju. Šampon Botanic Therapy Honey&Beeswax, formuliran s bogatom mješavinom meda i pčelinjeg voska, može vam pomoći u obnovi oštećene kose. Nakon pranja šamponom, nastavite s balzamom ili maskom iz iste linije, koji će vašoj kosi pružiti dodatnu njegu koja joj je potrebna. Sve to uz neodoljiv miris!

Ako je vaša kosa veoma oštećena, preporučujemo njegu kose proizvodima iz linije Fructis SOS Repair. Posebno formulirani za obnovu upravo ovog tipa kose, pomoći će vam da svojoj kosi pružite posebnu njegu koja joj je neophodna.

Drugi korak: Budite nježni prema mokroj kosi

Vaša je kosa najranjivija kada je mokra! Nakon pranja koristite češalj sa širokim zupcima da biste izbjegli čupanje. Odlučite se za nježni ručnik od mikrovlakana koji će upiti višak vode.

Treći korak: Koristite dodatnu njegu bez ispiranja za kosu

Njega bez ispiranja pruža dodatnu zaštitu vašoj kosi. Koristite njegu bez ispiranja koja ne otežava vašu kosu. Krema bez ispiranja Fructis SOS Repair 10u1 obnavlja, intenzivno hrani, djeluje protiv oštećenja i obnavlja kosu oštećenu oblikovanjem, bojenjem ili kemijskim tretmanima.

Četvrti korak: Ohladite je

Toplina je glavni uzrok oštećenja kose. Izbjegavajte upotrebu uređaja koji upotrebljavaju toplinu za oblikovanje kose kada je god to moguće. Ako vam je potreban uvijač, držite ga na najnižoj temperaturi i obavezno upotrijebite proizvod koji će vašoj kosi pružiti zaštitu od topline. Kada je u pitanju krema bez ispiranja Fructis SOS Repair 10u1 – ona štiti vašu kosu i od topline do 230 °C*!

*Instrumentalni test – temperatura toplinskog uređaja

Peti korak: Jednom tjedno primijenite intenzivni tretman

Naša preporuka – koristite masku za kosu barem jednom tjedno! Maska Garnier Botanic Therapy Honey&Beeswax učinit će kosu obnovljenom sve do vrhova. Ako je vaša kosa jako lomljiva, maska Botanic Therapy RicinOil&Almond intenzivno jača i hidrira vlasi kose.

Šesti korak: Držite se podalje od UV zraka

Često izlaganje sunčevim UV zrakama, čak i zimi, može nanijeti štetu. Kako biste zaštitili kosu, stavite na kosu šešir ili maramu.

Sada kad znate što treba napraviti – recite zbogom slaboj kosi sklonoj lomljenju!