Kako izvući najbolje iz rituala šamponiranja? Pet savjeta za bolje pranje kose Kako izvući najbolje iz rituala šamponiranja? Pet savjeta za bolje pranje kose

5 Savjeta za Bolji Ritual Šamponiranja i Pranja Kose - Garnier

Uhvatite li sebe kako perete kosu automatski? Pročitajte 5 savjeta za šamponiranje i vaša kosa će vam biti zahvalna – i ona će biti u top formi za oblikovanje!

Kako izvući najbolje iz rituala šamponiranja? Pet savjeta za bolje pranje kose

Mnogi ljudi robuju navikama kada uđu pod tuš, zgrabe bilo koji šampon koji im padne pod ruku i nanesu ga na uobičajeni način. Činjenica je da postoje načini na koje možete poboljšati tehniku *šamponiranja* kako bi vaša kosa mogla ostvariti više koristi. Ovih pet *savjeta za šamponiranje* pokazat će vam kako.

1. Namočite kosu

Nemojte samo malo namočiti kosu ili samo navlažiti krajeve, trebate je dobro namočiti prije šamponiranja. Ovo može biti očito, ali isto tako ovo lako previdjeti, osobito kada ste u žurbi ili ako ste na autopilotu tijekom jutarnjeg tuširanja i pranja kose. Uvjerite se da je kosa pravilno namočena i potpuno mokra kako bi šampon mogao učinkovito obaviti svoj posao. Posebno je važno odabrati pravi šampon za vaš tip kose. Šampon Garnier Botanic Therapy Ricin Oil&Almond s bogatom formulom obogaćenom mješavinom ricinusovog i bademovog ulja nježno čisti vaše tjeme i čini kosu jačom i nahranjenom.

2. Budite nježni prema koži glave

Možda je to utjecaj onih scena koje vidite u filmovima sa ženama koje trljaju glavu kad su posebno ljute, ali zaista trebate biti nježni prilikom stvaranja pjene *šampona*. Usredotočite se na kožu glave i lagano utrljajte šampon vertikalnim pokretima, jer će kružno trljanje samo zapetljati kosu, što će kasnije otežati njezino raščešljavanje! Nježna masaža kože glave u okviru rituala šamponiranja ne samo da pruža dobar osjećaj već i pomaže u cirkulaciji kože glave, što će zauzvrat pružiti izgled zdravog i njegovanog vlasišta.

3. Čuvajte se preoštrih tehnika sušenja

Jedan od najvažnijih *savjeta za šamponiranje* odnosi se na ono što slijedi nakon toga. I ovo se jednostavno događa kada žurite, ali treba znati da je čest uzrok oštećenja kose pretjerano strastvena upotreba sušila ili glačala. Održavanje što niže topline zaista čini razliku u njezi kose te sprečavanju lomljenja kose i oštećenja svježe opranih pramenova. Blago sušenje traje samo nekoliko dragocjenih jutarnjih minuta duže, a itekako se isplati. Krema bez ispiranja Garnier Fructis SOS Repair 10u1, obogaćena uljem amle i tekućim biljnim keratinom, odličan je izbor ako odlučite upotrijebiti sušilo, jer štiti od topline do 230°C* i obnavlja kosu oštećenu čestim oblikovanjem, bojenjem ili kemijskim tretmanima.

*Instrumentalni test – temperatura toplinskog uređaja

4. Ako možete, osušite kosu na zraku

Kada god možete, sušite kosu prirodno! Budite nježni prema svojoj kosi i koristite prilike kada možete izbjeći upotrebu sušila za kosu da bi se kosa malo odmorila.

5. Isperite i nanesite balzam!

Obavezno temeljito isperite šampon, jer ako to ne učinite, može doći do opuštanja kose, koja će onda izgledati tanko i beživotno. Nakon nježnog pranja kose i vlasišta šamponom, potreban vam je balzam za dodatnu njegu. Ovaj je korak posebno važan i trebalo bi odabrati odgovarajući balzam koji će zadovoljiti potrebe vaše kose. Balzam Garnier Botanic Therapy Ricin Oil&Almond s bogatom formulom obogaćenom mješavinom ricinusovog i bademovog ulja čini kosu jačom i nahranjenom, bez otežavanja. Za dodatan ugođaj za vašu kosu povremeno koristite masku Botanic Therapy Ricin Oil&Almond umjesto balzama da biste bili sigurni da je kosa lijepo nahranjena i hidrirana.

S ovih pet *savjeta o šamponiranju* izvući ćete najviše iz rituala pranja kose i imat ćete čvrstu osnovu za daljnje korake kada konačno dođete do oblikovanja!

Fotografija: iStockphoto.com/Valua Vitaly