Koja je idealna maska za vašu kosu? Četiri pažljivo izabrane formule za različite tipove kose Koja je idealna maska za vašu kosu? Četiri pažljivo izabrane formule za različite tipove kose

Koja je idealna maska za vašu kosu? Četiri pažljivo izabrane formule za različite tipove kose

Kako odabrati idealnu masku za vaš tip kose? Saznajte više o najboljim formulama za suhu, kovrčavu ili obojenu kosu i kako najbolje zaštititi slabu kosu.

Koja je idealna maska za vašu kosu? Četiri pažljivo izabrane formule za različite tipove kose

Prednosti maski za kosu u vidu hidratacije, hranjivosti pa čak i obnove kose dobro su poznate, ali znate li kako odabrati pravu formulu za sebe? Bez obzira na to je li vaša kosa suha ili oštećena, obojena ili posvijetljena, evo kako odabrati pravu *masku za kosu* za sebe.

Učinci formula maski za kosu mogu se podijeliti u četiri kategorije:

Hidratacija
Lakše oblikovanje kose
Jačanje kose
Intenzivna njega

1. Hidratantna maska za kosu: najbolja za suhu kosu kojoj nedostaje hidratacija

Oni s prirodno suhom kosom znaju da im je potrebno više hidratacije nego što to pruža balzam koji koriste svakog dana. Najbolje *maske za suhu kosu* sadrže hranjive sastojke koji njeguju i hidriraju kosu od korijena do vrhova. Na primjer, formula maske Garnier Fructis Hair Food Aloe Vera sadrži sastojke koji će intenzivno hidrirati tvoju kosu i pružiti joj osvježavajući miris koji će osjetiti svi oko tebe! Obogaćena sokom aloe vere, maska s veganskom* formulom s 98 %** sastojaka prirodnog porijekla namijenjena je za intenzivnu hidrataciju i sjaj kose. Može se upotrijebiti na 3 načina, kao maska, kao balzam ili kao njega bez ispiranja.

*Veganska formula: ne sadrži sastojke životinjskog porijekla ili njihove nusproizvode.
** Preostalih 2 % sastojaka potrebno je kako bi se osigurao ugodan osjećaj i dobro očuvanje formule.

2. Maska za lakše oblikovanje kose: najbolja za neposlušnu, kovrčavu kosu ili beživotnu kosu tešku za oblikovanje

Imate li problema s oblikovanjem svojih kovrča kako želite? Je li vaša kosa tanka, neposlušna ili teška za oblikovanje? Ovo su uobičajeni problemi različitih tipova kose, a ipak ih je jednostavno tretirati. Nanošenjem *izuzetno hranljive maske za kosu* obogaćene bogatim uljima, kao što je Garnier Fructis Hair Food Macadamia jednom do dva puta tjedno, vaša kosa bit će zaglađenija, meka na dodir i lakša za oblikovanje.

3. Maska za jačanje kose: najbolja za oštećenu kosu

Oštećena kosa zahtijeva posebnu njegu, tako da pravilno odabrana maska ima posebnu ulogu u njezinoj obnovi. Lomljenje kose može biti posljedica nepravilne njege oštećene kose. Garnier je kreirao posebnu liniju za obnovu oštećene kose – Hair Food Papaya, koja je obogaćena ekstraktom papaje iz Brazila* i koja nudi cjelovitu rutinu za obnavljanje oštećene kose. Formule čine do 98 %** sastojaka prirodnog porijekla za intenzivno obnovljenu kosu koja izgleda zdravo. Rezultat je 99 % manje lomljenja kose***.

*Porijeklo se može razlikovati
**Od 96 do 98 %, preostali sastojci potrebni su kako bi se osigurao ugodan osjećaj i dobro očuvanje formule.
*** Instrumentalni test nakon upotrebe šampona + balzama

4. Maska za intenzivnu njegu – najbolja za suhu kosu

Ako je vaša kosa suha, sjajna je opcija maska Fructis Hair Food Banana koja ima omekšavajuća i zaštitna svojstva. Lagana, kremasta formula ostavlja osjećaj nahranjene i hidrirane kose. Vaša je kosa obavijena zaštitnom njegom, bez osjećaja težine te ima zdrav i sjajan izgled. Rezultat je sjajna i meka kosa.