Četiri savjeta za održavanje ljepote kose o tome kako da pretvorite oštećenu kosu u kosu zdravog izgleda Četiri savjeta za održavanje ljepote kose o tome kako da pretvorite oštećenu kosu u kosu zdravog izgleda

4 Savjeta za Održavanje Oštećene Kose - Garnier

Oštećena kosa koju je teško oblikovati, beživotna je i dosadna? Slijedite ova 4 savjeta za promjenu načina njege kose i učinite da vaša kosa ponovo bude zdrava!

Četiri saveta za održavanje lepote kose o tome kako da pretvorite oštećenu kosu u kosu zdravog izgleda

Pokazuje li vaša kosa znakove oštećenja? Bez obzira na razlog, predstavlja li vam oštećena kosa muku te s rascvjetalim i izlomljenim vrhovima kvari vaš izgled bez obzira na to kako je oblikujete? Srećom, postoji više načina za tretiranje pa čak i pomoć u obnavljanju oštećene kose. Evo nekoliko najboljih savjeta koje lako možete uključiti u svoju njegu kose kako biste svoje umorne vlasi pretvorili u kosu zdravog izgleda, sjajnu kosu kakvu zaista zaslužujete.

1. Pojačajte njegu svoje kose proizvodima s tekućim biljnim keratinom

Najvažniji sastojak kose je keratin koji joj daje snažnu i elastičnu strukturu. Keratin se s vremenom oštećuje zbog češljanja, sušenja i nedovoljne njege, uslijed toga dolazi do pojave oštećenja i lomljenja kose. Pogledajte liniju Fructis SOS Repair – proizvodi u okviru ove linije sadrže tekući biljni keratin i upravo su namijenjeni obnavljanju oštećene kose.

2. Ojačajte svoju kosu njegom s uljima

Sigurno ste čuli za to kako su ulja odlična za njegu vaše kože – ali ni za vašu kosu nije ništa drugačije! Čak i ako se vaša oštećena kosa brzo masti, nemojte misliti da treba izbjegavati formulu obogaćenu uljem, poput Garnierove linije Botanic Therapy RicinOil&Almond, koja kombinira hranjive moći bademovog ulja s intenzivnom hidratacijom i njegujućim ricinusovim uljem. Različite vrste ulja imaju niz učinaka na vašu kosu, mnoga se ulja iznimno dobro slažu s proteinima za kosu, neka prodiru u vlas, dok druga djeluju na površini. Trik je u tome da formula bude savršeno pomiješana i uravnotežena tako da rezultat bude lagana tekstura, bez osjećaja masnoće.

Specijalno dizajnirana za slabu kosu sklonu lomljenju, linija Botanic Therapy RicinOil&Almond sastoji se od šampona, balzama i maske za kosu te nudi formule za jačanje slabe kose sklone lomljenju.

3. Prednost medenog blaga za vašu kosu

Med je odavno poznat po svojim prednostima za kožu i kosu, ali košnice u sebi imaju više od samog meda. Med i pčelinji vosak, poznati po svojim hranljivim svojstvima, mogu doprinijeti njezi vaše kose. Kombinirajući ove dragocjene sastojke, linija Garnier Botanic Therapy Honey&Beeswax nudi proizvode za njegu kose koji hrane i pomažu u obnavljanju vrlo oštećene kose. Upravo jedan od proizvoda iz ove kolekcije je i 3u1 njega bez ispiranja, obogaćena medom i pčelinjim voskom, koja popunjava pukotine na vlasi, zaglađuje ispucale krajeve i umanjuje lomljenje kose do 98 %.

4. Umanjite oštećenje

Kada govorimo o obnovi oštećene kose, najočitiji je korak smanjivanje uzroka ovog oštećenja. To možete učiniti na više načina. Ako kosu oblikujete primjenom topline, upotrijebite proizvod za zaštitu od topline ili probajte umjesto toga osušiti kosu prirodnim putem tako što ćete nanijeti njegu bez ispiranja i ostaviti da se kosa osuši – na ovaj način štedite vrijeme, a kosu štitite od većih oštećenja! Za ovaj način njege i zaštite kose od topline možete pogledati kremu bez ispiranja Fructis SOS Repair 10in1. Što se tiče bojenja, sačekajte nekoliko tjedana do sljedećeg bojenja i pažljivo birajte šampon koji ćete koristiti. Isprobajte intenzivne obnavljajuće maske poput Fructis Papaya Hair Food – kremasta maska posebno osmišljena za obnovu oštećene kose čiji će bujni tropski miris probuditi sva tvoja osjetila.

Dakle, oštećena kosa nije kraj svijeta, samo joj treba malo dodatne njege i ljubavi. Slijedite ove savjete i uskoro ćete imati sjajnu, prirodno zdravu kosu za kojom žudite!