first fixed slider

Svi Garnier proizvodi širom svijeta dobili su službenu potvrdu od programa Leaping Bunny u okviru Cruelty Free International, vodeće organizacije koja radi na zaustavljanju testiranja na životinjama širom svijeta.

Za dobivanje oznake Leaping Bunny od robnih marki se zahtijeva da forenzičkom preciznošću istraže cijeli svoj opskrbni lanac, uključujući sve sirovine i pojedinačne sastojke, kako bi se utvrdilo da li postoje slučajevi ispitivanja na životinjama. Potvrda se mora odnositi na sve gotove proizvode robne marke – pojedinačni proizvodi ili artikli ne mogu se zasebno odobravati.

U slučaju Garniera bilo je potrebno pribaviti deklaracije više od 500 dobavljača diljem svijeta koji dostavljaju preko 3 000 različitih sastojaka. Garnier i Cruelty Free International surađivali su mjesecima kako bi pribavili ove dokaze i osigurali dokaze da svaki proizvod iz globalnog portfelja tvrtke Garnier može službeno prikazivati logotip Leaping Bunny organizacije Cruelty Free International – univerzalno prepoznatljivu oznaku za proizvode koji nisu ispitivani na životinjama. Ovim se strogim postupkom osigurava da potrošači mogu s potpunim povjerenjem kupiti Garnierove proizvode, znajući da ispunjavaju stroge kriterije programa Leaping Bunny.

"Garnier je globalna marka koja je bliska svima nama. Naša suradnja i pomoć ove marke s ciljem zaustavljanja globalnih ispitivanja životinja na polju kozmetike i naša potvrda marke u okviru programa Leaping Bunny organizacije Cruelty Free International predstavlja značajan iskorak. Uz višemjesečni pristup, Garnier je pažljivo pregledao svakog dobavljača i njegov izvor sirovina i potpuno smo sigurni u rezultate.”

Garnier PLP CrueltyFree MichelleThew 465x290px
Garnier PLP CrueltyFree AdrienKoskas 465x290px

"Garnier se od 1989. godine zalaže za svijet u kojem se proizvodi ne ispituju na životinjama. Službena potvrda organizacije Cruelty Free International u okviru programa Leaping Bunny predstavlja ključan događaj za nas i važan je dio naše misije Green Beauty. Danas Garnier poduzima još jedan zeleni korak k tome da postane potpuno predana, održiva i transparentna robna marka koja uljepšava i naš planet.”
Adrien Koskas, globalni predsjednik marke

Green Beauty inicijativa

Ovo priopćenje Garniera dolazi nakon jedne vrlo značajne godine za brend. U 2020. Garnier je najavio svoju inicijativu Green Beauty, koja predstavlja sveobuhvatni pristup održivom razvoju kojim se transformira svaka faza Garnierovog lanca vrijednosti i drastično smanjuje štetan utjecaj brenda na okoliš.

O GREEN BEAUTY

Cruelty Free

Jeste li znali?

KUPIO/LA SAM GARNIER PROIZVOD, ALI NE VIDIM LOGOTIP LEAPING BUNNY. ZNAČI LI TO DA PROIZVOD IMA SLUŽBENU POTVRDU ORGANIZACIJE CRUELTY FREE?

Aktivno ažuriramo svoju ambalažu kako bi na njoj bio istaknuti logotip, ali ne želimo uništiti ambalažu kako bi se to dogodilo, pa tako ažuriramo ambalažu korak po korak. Ali ne brinite, svi naši proizvodi (bez obzira imaju li logotip na sebi ili ne) su sada dobili službeno odobrenje tvrtke Cruelty Free International u okviru programa Leaping Bunny.

TKO SU CRUELTY FREE INTERNATIONAL I ZAŠTO JE GARNIER ODABRAO SKLOPITI PARTNERSTVO SA OVOM ORGANIZACIJOM?

Cruelty Free International vodeća je organizacija koja radi na stvaranju svijeta u kojem nitko ne želi vršiti ispitivanja na životinjama. To čine istraživanjem i otkrivanjem stvarnog života životinja u laboratorijima. Oni potiču donositelje odluka da naprave pozitivne promjene za životinje. I zalažu se za bolju znanost i život bez okrutnosti.


Logotip Leaping Bunny globalno je univerzalno prepoznatljiv na polju kozmetike, proizvoda za osobnu njegu i proizvoda za kućanstvo. Jedini je međunarodni logotip koji od tvrtke zahtijeva da primijeni sustav praćenja dobavljača, da verificira opskrbni lanac u pogledu ispitivanja na životinjama do razine proizvođača sastojaka, pridržava se fiksne politike prekida i prihvaća stalne neovisne revizije kako bi osigurali poštivanje svih ovih aspekata.


Iz tog razloga vjerujemo da program Leaping Bunny nudi potrošaču najbolje moguće jamstvo da marka čini sve što može kako bi kontinuirano nadzirala svoju mrežu opskrbe i zagovarala uklanjanje pokusa na životinjama iz svog opskrbnog lanca.

ZAŠTO JE GARNIER SADA DOBIO SLUŽBENU POTVRDU ORGANIZACIJE CRUELTY FREE INTERNATIONAL U OKVIRU PROGRAMA LEAPING BUNNY?

Garnier se zalaže za svijet bez testiranja na životinjama od 1989. godine, ali danas znamo da moramo ići korak dalje. Zbog toga smo usko surađivali s tvrtkom Cruelty Free International kako bismo dobili njihovu potvrdu i uvjerili naše potrošače na globalnoj razini. Garnier je marka koja prolazi kroz stvarnu transformaciju, od poboljšanja utjecaja na okoliš do službene potvrde u programu Leaping Bunny, a mi želimo učiniti sve što možemo kako bismo postali istinski posvećena marka.

KAKO JE IZGLEDAO POSTUPAK I KOLIKO JE TRAJAO?

Za dobivanje oznake Leaping Bunny od robnih marki se zahtijeva da forenzičkom preciznošću istraže cijeli svoj opskrbni lanac. U slučaju Garniera bilo je potrebno pribaviti deklaracije više od 500 dobavljača diljem svijeta koji dostavljaju preko 3 000 različitih sastojaka. Garnier i Cruelty Free International surađivali su mjesecima kako bi pribavili ove dokaze i osigurali dokaze da svaki proizvod iz globalnog portfelja tvrtke Garnier može službeno prikazivati logotip Leaping Bunny organizacije Cruelty Free International.

KAKO DA ZNAM KOJI PROIZVODI IMAJU POTVRDU ORGANIZACIJE CRUELTY FREE INTERNATIONAL?

Svi Garnier proizvodi širom svijeta sada imaju službenu potvrdu organizacije Cruelty Free International u okviru programa Leaping Bunny.


Na pakiranju svakog proizvoda će biti prikazan logotip Leaping Bunny.


Leaping Bunny program od robnih marki se zahtijeva da forenzičkom preciznošću istraže cijeli svoj opskrbni lanac, uključujući sve sirovine i pojedinačne sastojke, kako bi se utvrdilo da li postoje slučajevi ispitivanja na životinjama. Potvrda se mora odnositi na sve gotove proizvode robne marke – pojedinačni proizvodi ili artikli ne mogu se zasebno odobravati.

ZAŠTO JE LOGOTIP LEAPING BUNNY ZELEN NA PAKIRANJU, KADA JE OBIČNO RUŽIČASTE ILI CRNE BOJE?

Logotip Leaping Bunny koji postupno stavljamo na ambalažu certificiran je od strane Cruelty Free International. Za zeleni logotip odlučili smo se zbog prepoznatljivog dizajna i tiska.

ZNAČI LI POTVRDA ORGANIZACIJE CRUELTY FREE INTERNATIONAL DA SU GARNIER PROIZVODI CERTIFICIRANO ORGANSKI?

Odobrenje u okviru programa Leaping Bunny i organska certifikacija dvije su različite stvari. Naša Garnier Bio linija ima ECOCERT certifikat u skladu s programom Cosmos Organic, a također ima službeno odobrenje Cruelty Free International u okviru programa Leaping Bunny.

OSIM ŠTO SE ZALAŽE ZA ZABRANU TESTIRANJA NA ŽIVOTINJAMA, ŠTO GARNIER JOŠ ČINI KAKO BI OGRANIČIO UTJECAJ SVOJIH PROIZVODA NA OKOLIŠ?

Inicijativa Green Beauty kompanije Garnier je cjelovit pristup održivosti. Cilj je transformirati svaku fazu Garnier opskrbnog lanca, smanjujući njegov utjecaj na okoliš.


Da biste saznali više, posjetite ovu stranicu.