Kako odlučiti između *dezodoransa* i *antiperspiranta*? Pet savjeta koji će vam pomoći da odlučite. Kako odlučiti između *dezodoransa* i *antiperspiranta*? Pet savjeta koji će vam pomoći da odlučite.

Dezodorans ili Antiperspirant? 5 Savjeta za Odabir - Garnier

Dezodorans ili antiperspirant? Otkrijte razlike i savjete za pronalazak idealnog proizvoda za vaš način života. Spriječite znojenje ili zaštitie omiljenu odjeću.

Kako odlučiti između *dezodoransa* i *antiperspiranta*? Pet savjeta koji će vam pomoći da odlučite.

Razlika je jednostavnija nego što biste mislili. *Antiperspirant* je osmišljen da smanji znojenje na određenim dijelovima kože, najčešće ispod pazuha. S druge strane, *dezodorans* je osmišljen da prikrije ili neutralizira neugodne mirise koje stvaraju bakterije koje se nakupljaju u tom predjelu. Ovih dana postoji široka lepeza mogućnosti. Na primjer, možete imati kombinaciju obje funkcije unutar jedne formule, ili možete odabrati formulu posebno osmišljenu da zadovolji vaše osobne prioritete.

Savjet 1: Kako biste odabrali, uzmite u obzir svoj način života

Ako je vaš način života sportski – na primjer često trčite ili vježbate u teretani – vjerojatno ste prihvatili to da ćete se povremeno znojiti. To je pokazatelj da vrijedno radite! Odaberite *antiperspirant* s mirisom cvijeća, poput Garnier Mineral Protection 6 Floral Fresh. On dodatno djeluje protiv iritacija izazvanih brijanjem i vlažnosti te održava ugodan osjećaj za vašu kožu čak i kada vam se mišići naprežu.

Savjet 2: Kako biste pouzdano ostali potpuno suhi, odaberite učinkovit antiperspirant

Postoje situacije kada je glavni prioritet da ostanete suhi i izbjegnete bilo kakav rizik od vlažnih mrlja. Pomislite na uredske prezentacije ili razgovore; hladan izgled je od ključnog značaja. Ako je to vaš slučaj, odaberite *antiperspirant* koji je dugotrajan, kao što je Garnier Mineral Magnesium Ultra Dry ili Garnier Mineral Action Control. Saznanje da ne postoje znakovi stresa u velikoj će vam mjeri pomoći da se osjećate mirno i opušteno.

Savjet 3: Da biste zaštitili vašu odjeću, odaberite formulu protiv tragova na odjeći

Bez obzira na to nosite li finu tkaninu ili jednostavno ne želite da vas uznemire znaci *antiperspiranta* na vašim omiljenim kratkim majicama ili majicama kratkih rukava, izbjegavanje onih bijelih krugova ili žućkastih mrlja koje mogu pokvariti izgled vaše odjeće je prioritet. Odaberite formulu protiv mrlja poput Garnier Mineral Black, White & Color kako biste se i dalje koristili prednostima dugotrajne zaštite, a istovremeno zaštitili odjeću od tragova, izbljeđivanja ili mrlja.

Savjet 4: Pronađite proizvode koji su prilagođeni vašoj koži

Naravno, nema smisla imati suhu kožu sladunjavog mirisa i odjeću bez mrlja ako *dezodorans* koji upotrebljavate ne odgovara vašoj koži. Ako je vaša koža osjetljiva, možete potražiti formulu antiperspiranta ili dezodoransa koja vam odgovara, a istovremeno štiti od neugodnih mirisa.

Savjet 5: Učinite ono što je dobro za vas

Za većinu nas rutinsko kupanje, čišćenje i uljepšavanje nose određenu dozu udobnosti i rituala. Nema razlike u tome volite li više *dezodorans s kuglicom* ili *dezodorans u spreju*, dok god formula pogađa cilj, to je isključivo stvar osobnog izbora. Slobodno odaberite ono što čini da se osjećate ugodno.